• 090-12 49 00
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
  • Mån-Fre 7-16

Värme

varmepump

Det finns många sätt att värma upp ditt hus. Olika system har inte bara olika sätt att värma upp ditt hem utan har även olika installationskostnader, ger olika driftkostnader och ger ett annat sorts klimat i huset. På Tegs Rör kan vi hjälpa dig att komma fram till vilket system som passar just dig och ditt hus bäst och vad som ger bäst komfort i kombination med kostnader.

Fjärrvärme

Om man vill ha ett underhållsfritt system som ger billigare drift och ett skönare klimat för att slippa elradiatorer så är fjärrvärme ett riktigt bra alternativ. Om du har möjlighet att dra in fjärrvärme så kan vi hjälpa till att installera både värmepump och alla andra arbeten som detta innefattar.

Fjärrvärme innebär att en leverantör står för produktionen av själva värmen precis om vid eluppvärmning fast i ett fjärrvärmeverk och det vi gör är att installera ett system åt dig för att kunna driva detta i just ditt hus på bästa sätt.

Detta innebär att man måste ha vattenradiatorer och vattenledningar i sitt hus för att distribuera värmen. Kontakta oss så berättar vi mer om hur en installation av fjärrvärme skulle se ut i just ditt hus.

Värmepumpar

Vi använder oss av marknadens bästa märken vad gäller värmepumpar för en säker, trygg och billig drift och distribution av värmen i huset. Olika storlekar och byggnadskonstruktioner på hus kräver olika typer av värmepumpar och man har ofta olika krav på vad pumpen ska klara av. Ibland har man ett garage eller källare som ska värmas upp och man bör ha med allt detta i kalkylen när man väljer storlek och modell på värmepump.

Olika märken kan ha olika funktioner och då är det ofta olika personliga preferenser som avgör när du väljer värmepump. Exempelvis har många pumpar idag möjlighet att övervakas eller styras direkt från din smarta telefon.

golvvarmeGolvvärme

Oavsett om man har eluppvärmning eller vattenuppvärmning är golvvärme en otrolig komfort i huset och är något som blir mer och mer vanligt. Om man byter från el till vatten kan det var en god ide att fundera över golvvärme när man väl gör den konvertering som krävs för detta. Vissa vill ha golvvärme i hallen och/eller toaletten medan andra vill ha det i nästan hela huset. Installerar man golvvärme i hela huset kan man faktiskt hålla nere värmen på sina element en hel del då det inte bara är komfortabelt att vistas å utan även värmer upp hela huset.

Konvertering

Vi på Tegs Rör är experter på konvertering från eluppvärmning till vattenuppvärmning. Om man vill dra in vattenburen värme innebär det att alla elradiatorer tas ner och ström framdragen till dessa kan tas bort medan vattenledningar måste dras fram och vattenradiatorer installeras. När detta sedan är klart ska detta kopplas ihop till den värmepump man installerat.


© 2022 Tegs Rör AB. Alla Rättigheter Reserverade.